HTML

myreport

utazás, írás, képek, szórakozás

Friss topikok

  • sesztu: sztem tiszta apja. egy barátom meg azt mondta, "olyan kis aranyos narancssárga:)" (2009.04.08. 13:58) Szofi, 24. hét

Linkblog

2009.04.02. 11:10 bohus

Tapolca

 Tamás Bence Gáspár kollégámnak jutott az a megtisztelő feladat, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök utolsó napjáig visszalévő 13. napon megírja, hogy a jelenlegi kormányfő, mennyire népszerű is volt ragyogásának napjaiban a nők körében.

A cikk megírása előtt Bencének megemlítettem, hogy Gyurcsány akkoriban még egy velvetes kolléganőt, Kalas Györgyit is a táncparkettre cipelte, noha Györgyinek ehhez semmi kedve sem volt, de hát, ilyen ellenállhatatlan volt az akkor még mindenki Ferije. Csak a történeti hűség kedvéért említem, hogy nem a Kuplungban, hanem az A38-ason történt az eset.

A lényeg azonban, hogy Gyurcsány akkoriban valóban olyan figurát alakított, akit a bárpultnál vállon is lehetett veregetni, nekem például egy gúnyos viccre futotta vele kapcsolatban, amit Bence az említett cikkben Bogád Zutyu elmondása alapján a következőképpen rögzített: 

"Igazán közel hozzá azonban csak az MSZP hétvégi rendezvényein lehetett kerülni, Bogád és Bohus kolléga ma már legendás két napot töltött vele és a párt vezetésével Tapolcán, Bogád kolléga így emlékezik vissza:

 

"Először Tapolcán sikerült az akkor majdnem menesztett sportminiszterrel kötetlenül beszélgetni. Akkor kerültek napvilágra az állam számára rendkívül előnytelen ingatlanüzletei, és a szocialista frakcióharag kis híján elsodorta Gyurcsányt. De akkor még Horn Gyula is melléje állt, és a bukás elmaradt. Ezután Gyurcsány levette a nyakkendőjét és szocialista potentátokkal kezdett italozásba, konkrétan pezsgőzésbe."

A program azért maradt emlékezetes, mert Bohus kolléga visszautasította Gyurcsány sörmeghívását, mondván: "Nem fogadhatjuk el, mert tudja, van, akinek pénze van, és van, akinek meg tisztessége". 

Ez tényleg így volt, de Ferenc ezt nem vette rossz néven, legalábbis elég laza volt, így nyugodtan folytatta a pezsgőzést, mi, Zutyuval pedig Kiss Péterrel és Hiller Istvánnal folytattuk tovább a felhőtlen  szemétkedést. Azon az éjszakán azt kérdeztem az először kulturális miniszterré váló Hillertől, hogy milyen tulajdonsága alapján lett éppen ő a kulturális miniszter. Sem akkor, sem azóta nem tudta ezt megválaszolni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bohus.blog.hu/api/trackback/id/tr211041452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása